Este una dintre cele mai bune si mai simple mancaruri chinezesti! Desi despre curry nu putem spune ca este un ingredient reprezentativ pentru China, el totusi se foloseste si aici. Am putea numi acest fel un tip de mancare "modern" deoarece, el cu siguranta este un imprumut in bucataria chineza, cel mai probabil din Japonia sau India. Prin urmare, nu este o mancare traditional chinezeasca, insa se regaseste din ce in ce mai mult pe mesele chinezilor printre celelalte tipuri de mancaruri. Ceea ce este atipic chinezesc la acest fel de mancare este in primul rand pasta curry si in al doilea rand, cartoful. Daca ati observat, chinezul nu se da in vant dupa cartof, si in general gateste destul de putin aceasta leguma. Asta pentru ca el considera cartoful ca fiind prea satios, socotind ca nu se potriveste nicicum cu orezul, in plus, continutul de amidon creste vertiginos intr-o astfel de combinatie culinara. Cu toate acestea, chinezul nu uraste cartoful, ci il combina din cand in cand cu diverse alte legume sau cu carne.
Morcovii si cartofii ii taiem in feliute subtiri, ieptul de pui in fasii, iar ceapa in cubulete.
Intr-o tigaie prajim in ulei fasiile de pui, pana se rumenesc usor, le scoatem pe un servet de bucatarie si le punem deoparte
In wok incingem o lingurita de ulei si adagam cartofii, morcovii si ceapa, le prajim usor cateva minute pana ce cartoful capata o culoare aurie placuta.
Adaugam si bucatile de pui prajite, stingem totul cu apa si lasam cateva secunde . Adaugam pasta de curry si mai lasam totul pe foc pana se ingroasa sosul, dupa care adaugam nucile caju si stingem focul, amestecam usor cu spatula pentru a incorpora bine nucile caju. Servim fierbinte