Un fel de Plăcinta ciobanului…Am găsit mai multe variante ale retetei, eu insă am pregătit-o cu ce aveam prin frigider. Nu pot să spun decât că a ieşit foarte gustoasă şi e şi aspectuoasă.
Pentru crustă:
Se pune carnea la fier cu morcovul. Când sunt gata se scot din supă ( care se păstrează) şi se lasă la răcit.
Între timp se pun cartofii cubuleţe la fiert cu puţină sare.
În puţin ulei se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte câteva minute, după care se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate cu cubuleţe, carnea curăţată de pe oase şi mărunţită şi morcovul fiert tăiat cubuleţe. Se amestecă totul şi se lasă la foc mic. Nu e nevoie de apă pentru că ciupercile îşi vor lăsa apa lor.
Praful de supă-cremă se amestecă cu 1 cană de apă fiartă şi se pune la foc mic amestecând mereu (atenţie că se îngroaşă repede). Se toarnă peste compoziţia de ciuperci împreună cu roşiile cubuleţe. Se dă vasul deoparte.
Se pregăteşte din cartofi un piure foarte fin în care se adaugă gălbenuşurile , caşcavalul ras , mărarul şi un praf de sare. Se omogenizează bine compoziţia.
Tocana de pui cu ciuperci şe pune într-un vas mai mare sau în vase individuale, după care se adaugă deasupra cu un spritz sau cu o lingură piureul.
Se dau la cuptorul încins pentru 15 minute, după care preparatul se poate servi.
E bun şi cald şi rece!
Poftă bună!