Aveam o pofta de nedescris :), am cautat retete si am gasit o varianta suuuper usor de facut si extrem de delicioasa.
Puiul se taie fasiute (eu am avut pulpe de pui), apoi se pune intr-un castron impreuna cu 3 linguri sos de soia si se lasa la rece jumatate de ora.
Se scoate apoi puiul si se trece prin faina sau amidon, fiecare cum prefera. Se incinge uleiul in tigaie sau wok, apoi se prajeste puiul pe ambele parti. Se scoate si se tine la cald. In uleiul din tigaie se pun cubuletele de ananas si se lasa pana se inmoaie putin. Se adauga zeama de la compotul de ananas, cele 3 linguri de soia ramase si sosul dulce-picant. Se adauga praful de usturoi si ghimbir. Condimentele si sosurile se pun dupa gust, in functie de cat de picant vreti sa fie.
Se adauga apoi puiul in sosul de ananas si se mai fierbe putin, sa se imbine aromele si sa se ingroase sosul. Daca nu se leaga, se poate adauga o lingurita de amidon.
Se serveste alaturi de orez. Eu am facut un orez cu porumb (orezul fiert in apa cu sare, apoi scursa apa, am pus o feliuta de unt si vreo 3 linguri de porumb din conserva).