De aceasta reteta am auzit prima data intr-un film ....suna atat de "asiatic" de interesant incat mi-a ramas in minte. Povestea acestui fel de mancare este lunga si interesanta, s-a facut cunoscuta in America, chinezii ajunsi acolo numeau acest fel de mancare de taiatei prajiti chow mein / cheau meing pe limba lor. Radu Popovici cel care m-a si inspirat cu reteta are 2 articole foaret frumoase si explicite despre chow mein , asa ca va las sa descoperiti mai multe de pe blogul lui .
Prepararea este extrem de simpla, aceasta este varianta americana de chow mein cu taieteii prajiti in acelasi timp cu carne ais legumele, varianta originala are taieteii prajiti in ulei separat. Se poate face cu orice fel de carne, vita, pui, pulpe dezosate, rata ( eu am tetsta si cu rata ) este delicios si simplu de realizat, in pret de 7 minute este totul gata.
1. Se pregatesc taieteii de orez conform indicatiilor de pe pachet se storc si se asezoneaza cu ulei de susan.
2. Se taie felii lungi ardeiul si puiul, ceapa verde rondele. Puiul se lasa la marinat pret de 20-30 minute macar intr-un amestec facut din o lingurita amidon, condimente si sos soia dark si sos ardei iute.
3 . Intr-un wok se incalzeste uleiul de arahide si cand incepe sa fumege se adauga puiul si apoi la pret de un minut ardeiul,mugurii de fasole se mai prajesc un minut apoi se adauga taieteii pe care ii prajim 1-2 minute. La sfarsit se mai adauga sosul soia light, ceapa verde si coriandru si se serveste imediat.
Pot sa va spun ca sunt bestial si reci :) daca mai ramane ceva, eu ma uitam la Seinfeld si ma relagam cu o portie de chow mein rece , picanta cat trebuie. Va doresc spor la gatit si degustat.