Vazusem aceasta reteta acum ceva vreme si mi-am spus atunci ca va trebui sa o incerc si eu, candva, iar azi m-am gandit sa o pun in practica. Am cautat pe site retetele fetelor si am intrat in panica vazand ciuperci la ingrediente iar eu nu aveam asa ceva la indemana si nici la magazin nu voiam sa merg sa iau. Asa ca am cautat reteta si la alte case si m-am oprit la cea de pe blogul Laurei Adamache. Cu unele mici modificari am obtinut aceasta mancare delicioasa pe care am servit-o cu cartofi piure. Multumesc pentru reteta!
"retete festive de iarna"
Bucatile de carne se spala bine apoi se lasa sa se scurga bine de apa.
Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se caleasca cate 5 minute pe fiecare parte.
Ceapa se curata si se taie marunt. La fel si morcovul, se curata si se taie in cubulete mici. Crenguta de telina se taie marunt. Catelul de usturoi se curata si se lasa intreg.
Dupa ce s-au calit bucatile de carne, se pun si legumele, usturoiul si crenguta de rozmarin si se lasa 5 minute sa se caleasca impreuna apoi se toarna vinul. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a se evapora alcoolul. Se indeparteaza rozmarinul si usturoiul si se pune sucul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, timp de 30-40 de minute, pana se obtine un sos mai gros.
Intre timp se prepara piureul de cartofi apoi se serveste impreuna cu carnea si sosul asezonate cu patrunjel verde si masline negre.
Pofta buna!