Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

de mirela0911 in Pui, 27 Dec 2020 | 9951 vizualizari

 

Vazusem aceasta reteta acum ceva vreme si mi-am spus atunci ca va trebui sa o incerc si eu, candva, iar azi m-am gandit sa o pun in practica. Am cautat pe site retetele fetelor si am intrat in panica vazand ciuperci la ingrediente iar eu nu aveam asa ceva la indemana si nici la magazin nu voiam sa merg sa iau. Asa ca am cautat reteta si la alte case si m-am oprit la cea de pe blogul Laurei Adamache. Cu unele mici modificari am obtinut aceasta mancare delicioasa pe care am servit-o cu cartofi piure. Multumesc pentru reteta!
"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 6 buc pulpe superioare si 2 copanele (in total 1 kg)
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 buc ceapa alba mare
  • 1 buc morcov
  • 1 crenguta de telina
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 catel de usturoi mai mare
  • sare, piper dupa gust
  • 100 ml vin rosu
  • 400 ml suc de rosii
  • masline negre
  • patrunjel verde
  • cartofi piure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc:

Bucatile de carne se spala bine apoi se lasa sa se scurga bine de apa.

Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se caleasca cate 5 minute pe fiecare parte.

Ceapa se curata si se taie marunt. La fel si morcovul, se curata si se taie in cubulete mici. Crenguta de telina se taie marunt. Catelul de usturoi se curata si se lasa intreg.

Dupa ce s-au calit bucatile de carne, se pun si legumele, usturoiul si crenguta de rozmarin si se lasa 5 minute sa se caleasca impreuna apoi se toarna vinul. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a se evapora alcoolul. Se indeparteaza rozmarinul si usturoiul si se pune sucul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, timp de 30-40 de minute, pana se obtine un sos mai gros. 

Intre timp se prepara piureul de cartofi apoi se serveste impreuna cu carnea si sosul asezonate cu patrunjel verde si masline negre.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci si camembert