Pui basc cu ardei (reteta din Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Pui, 14 Feb 2013 | 4330 vizualizari

 

O noua reteta din Turul Frantei, de data aceasta fara faina, in sfarsit, dar tot cu vin. O reteta din Tara Bascilor, din partea franceza a acesteia, mai precis din Navarra franceza. Caravana turului a trecut pe acolo in etapele grele din Pirinei, cand au ajuns de doua ori la peste 2000 de metri pe renumita ascensiune de pe Col du Tourmalet.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui taiat bucati
  • 700 gr ardei grasi, rosii, galbeni si verzi
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 kg de rosii decojite
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 felie de suncă (Bayonne/de Parma)
  • 75 g unt
  • verdeata (patrunjel, leustean, rozmarin)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • un praf de cuisoare
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui basc cu ardei (reteta din Turul Frantei Eurosport):

Puneţi într-o tigaie 4 linguri de ulei, caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati praful de cuisoare.
Lasati-le sa se prajeasca timp de 5 minute, pana cand ceapa capata o culoare aurie. Adaugati sare, rosiile si ardeii taiati bucatele. Puneti capacul si lasati pe foc mic 20 de minute.

Se prajeste separat puiul in unt si sunca taiata cubulete. Adaugati sare si piper dupa gust. Bucatile de pui trebuie sa se rumeneasca pe toate partile.

Puneti sa fiarba impreuna cele doua compozitii. Adaugati verdeata tocata si vinul alb, acoperiti cu un capac şi lasati pe foc mic inca 30 de minute.

Se serveste calda, impreuna cu legumele si sosul in care s-a facut. Decorati cu verdeata.

TIPS-URI

1

Eu am servit-o cu ardei copti. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui basc cu ardei (reteta din Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui cu sos rosu