Pui arabesc

de Sidy in Pui, 15 Mai 2012 | 7465 vizualizari

 

Reteta o am de la Claudia care sta in Spania dar...are sotul arab.Si cum mie imi plac mancarurile arabesti, am incercat si reteta ei.A iesit un deliciu ! Nu ma credeti ? Incercati..

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui
  • 1 lingurita curcuma
  • sare
  • piper Sichuan
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita Aasan
  • 3 cepe rosii
  • 4 catei usturoi
  • 400 g rosii taiate cuburi
  • 200 g morcovi baby( optional)
  • 100 g masline negre
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui arabesc:

Amestecam intr-un bol curcuma, sare, piper, aasan si uleiul de masline , apoi ungem bine pe toate partile pulpele.

Punem pulpele pe o tava de copt, rasturnam peste ele rosiile cuburi, usturoiul( am pus si un fir verde de usturoi)presat si apoi ceapa taiata rondele.

Adaugam o cana cu apa , morcovii baby si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru o ora.

Dupa o ora scoatem tava, rasucim pe partea cealalta pulpele, adaugam maslinele fara samburi si dam iar la cuptor pentru 10 minute sa prinda culoare pulpele.

Servim pulpele calde alaturi de legumele din tava.

Pofta buna si multumesc Claudia !

TIPS-URI

1

Data viitoare am sa adaug si niste ciuperci in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui arabesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

16.05.2012, 02:23

Foarte apetisant

Sidy 1

16.05.2012, 07:03

Alldaycooking Aasan sunt ierburi uscate din Iran,care contin patrunjel,coriandru,ceapa verde ,marar si altele . Se pot folosi la omlete,dar chiar si sarmale si alte fripturi....

Sim0na 1

16.05.2012, 10:51

Tare bine arata! Chiar vroiam sa intreb ce-i aasanul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval