Profiterol cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 8 Iun 2011 | 10579 vizualizari

 

Aceste prajiturele se gasesc in cafenelele frantuzesti, umplute cu inghetata (asa cum le-am facut eu) sau cu frisca pufoasa. Indiferent ce au inauntru, sunt stropite din abundenta cu un sos gros de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru profiterol:
  • 100 g faina
  • 80 g unt
  • 175 ml apa
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • un praf de nucsoara
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml apa calduta
  • Inghetata de cacao/vanilie sau ce aroma iti place
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu ciocolata:

Inghetata o poti cumpara, sau o poti face ca aici

Cum se fac choux- urile (gogoselele):

Amesteca apa, untul, sarea si zaharul si topeste-le pe foc mediu. Amesteca, sa topesti untul. Lasa pana ce da un clocot. Da jos oala de pe foc si adauga toata faina deodata. Amesteca sa se incorporeze bine. Pune din nou pe foc mic si amesteca cam 2 minute ca sa se usuce bine compozitia. Este foarte importanta etapa asta, pentru ca daca nu e uscata, nu se vor umfla choix-urile. Compozitia este gata cand ramane putin prinsa de fundul cratitei.

Varsa coca intr-un castron si lasa sa se raceasca putin, cam 1 minut. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Ouale trebuie sa fie incorporate foarte bine. La inceput e mai greu, dar in final trebuie sa arate ca un piure de cartofi. Cu ajutorul unui posh (se poate si cu lingurita) cu deschizatura mare, pune gramajoare de coca cu 3 cm distanta intre ele. Cu un deget putin umezit aplatizeaza-le motul, ca sa aibe o forma rotunda cand se vor coace.

Coace choux-urile 10 minute la 220 C, ca sa se umfle bine si inca 20 min la 180 C, ca sa se usuce si sa capete culoare aramie.  Raceste-le pe un gratar.

Pentru sosul de ciocolata, amesteca apa cu ciocolata taiata bucati mici si pune-le la baia de aburi. Cand totul s-a incalzit, omogenizeaza bine. Pastreaza sosul la cald, sau incalzeste-l inainte de a servi profiterolul Taie gogosile in doua, umple una din jumatati cu inghetata si acoper-o cu cealalta jumatate. Pune profiterolul pe farfurie si toarna o portie generoasa de sos cald.

Se mananca imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ecler