Trebuie sa precizez ca expert in pregatirea aluatului pentru eclere este sotul meu Vali,el presteaza partea cu pregatirea aluatului,eu doar le asez in tava,si le umplu.Un profiterol e bine venit oricand,se face repede daca ai totul pregatit si la indemana...
Tinand cont si de prepararea eclerelor,durata este mai mare.Profiterolul ''asamblat'' dureaza doar 5 min....
Aluat ecler:
Se pune la fiert apa cu sare si margarina ,se amesteca pana se topeste margarina ,cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se lasa la racit,suficient de bine ,apoi se incorporeaza ouale,unul cate unul.Se pune aluatul intr-un posh si se formeaza mini eclere si gogosele,se da tava la cuptor si se coc la foc mediu ,sunt gata cand incep sa se rumeneasca.Se lasa putin la racit,se taie in doua si s eumplu cu crema.
Crema: Plicul de praf cu zaharul se amesteca cu smantana si laptele si se mixeaza la viteza mare.Separat untul la temperatura acmerei se amesteca bine,sa fie moale si apoi se ia cate putin din crema si se amesteca cu untul,pana devine o crema spumoasa si omogena.
Asamblare profiterol:
Intr-un pahar cu picior,gen cupa,se aseaza gogoselele de ecler,apoi inghetata,se orneaza cu frisca si sos de ciocolata..Cam asta-i tot...