Un desert ce-mi aduce aminte de copilarie...Cand ieseam duminica in oras si mergeam la cofetarie,profiterolul era in cap de lista...:)
Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.
Dupa ce s-au racit se taie capacele si se umplu cu crema de vanilie,preparata conform indicatiilor de pe plic.
Intr-un bol punem cate 3 gogosele si inghetata.Eu am folosit cu Nesquik,lamaie si mure.
Ornam cu frisca si ciocolata rasa.Se poate folosi si un topping de ciocolata,daca aveti la indemana. :)