Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare/delikat, piper, oregano, busuioc, marar (asta am folosit eu, dumneavoastra puteti pune ce verdeturi va plac), se stropesc cu putin ulei si se lasa la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.
Nu este obligatoriu sa lasam prepelitele cateva ore cu condimente daca sunt tinere, dar asa ele au timp sa-si ia gust de la mirodenii, carnea sa se mai fragezeasca (daca sunt mai batrane) si sunt mult mai gustoase. Se infasoara fiecare prepelita in cate o felie de bacon si se fixeaza cu o scobitoare.
Prepelitele cu bacon se pun in tava, se mai adauga putin ulei peste ele, vin, foi de dafin si se acopera cu folie, dupa care se baga in cuptorul incalzit pentru aproximativ 1 ora. Din cand in cand se mai stropesc cu putin sos din tava pentru a nu se usca baconul.
Prepelitele se pot servi cu orice fel de garniture sau chiar simple, sunt atat de gustoase ca nu mai au nevoie de nimic altceva langa ele.
O reteta cu prepelite la cuptor simpla cu care nu poti da gres si cu care sigur iti vei impresiona invitatii.
Pofta buna!