Prepelita cu unt aromatizat

de Veronica22 in Mancaruri cu carne, 19 Feb 2019 | 2430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 prepelite
  • 1 lamaie mica
  • 70 gr unt
  • 2-3 ramurele cimbru proaspat
  • 2 ramurele rozmarin proaspat
  • 2-3 frunze de salvie
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml supa de pui
  • sare si piper
  • Garnitura:
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 5-6 ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mica
  • 70 gr unt
  • 1 catel de usturoi
  • frunzele de la un fir de usturoi verde
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelita cu unt aromatizat:

Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor.

Pregatim untul aromatizat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru, rozmarin, coaja de la jumatate de lamaie, zeama de la jumatate de lamaie, frunzele de salvie taiate, putina sare si piper. Pasam cu un blender foarte bine. (ar fi mai bine sa pasam verdeata mai inainte si apoi sa adaugam untul).

Se introduce unt aromatizat pe sub piele si se maseaza usor.
Jumatatea de lamaie ramasa o taiem felii. Introducem in cavitatea prepelitelor cate putin din untul ramas, o felie de lamaie, putin cimbru si rozmarin.

Adunam picioarele si le prindemcu o scobitoare. Asezam prepelitele in tava de copt impreuna cu supa de pui.

Dam tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu pentru aproximativ 30 min. dupa care scoatem folia si mai lasam 20 min sa se rumeneasca putin. Sotam in unt legumele incepand cu ceapa,ardeiul,ciupercile si la final dovlecelul.Condimentam cu sare si piper.Adaugam usturoiul tocat la final. Servim legumele calde alaturi de prepelite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelita cu unt aromatizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu