Praz cu masline si garnitura de cus-cus

de DIANA B in Mancaruri de post, 19 Noi 2011 | 5562 vizualizari

 

Sunt in extaz ... mi-au sosit tigaile SPIDER PAN si trebuia sa le testez musai ; a meritat investia ... acum tre' sa-mi propun sa achizitionez si setul DELIMANO , care ma apasa pe creier , daca nu-l comand ...
Cantitatea pe care am facut-o este doar ptr doua portii , cat sa pape prietena mea , tiitoarea tuturor posturilor si sa-i dau si la pachet , daca i-o placea

 

INGREDIENTE

  • 1 fir de praz mare
  • 250 g masline jumbo
  • 250 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 2 lg ulei
  • 1 lg de amidon
  • 1lgt zahar  
  • sare
  • piper
  • 100 g cus-cus
  • 1 pg de legume congelate (morcov , telina , patrunjel , pastarnac)
  • 1/2 gogosar
  • 2-3 lg ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline si garnitura de cus-cus:

 Se spala prazul , se curata si se indeparteaza partea verde . Partea alba se taie cam de 3 cm si se pune la fiert in apa cu sare timp de 15 min . Intr-o tigaie se incalzaste uleiul , iar cand segmentele de praz s-au inmuiat/scurs , se dau la calit , pe toate partile . Se adauga maslinele , vinul , sucul de rosii , se sareaza daca mai este nevoie si se adauga si piperul dupa gust . Totul se tine la foc mic timp de 15-20 de minute . Din sosul format se iau cateva linguri , se amesteca cu amidonul si toarna inapoi in tigaie si sa nu uitati de lgt de zahar ... mmmmmmm , delicios -dulce/acrisor . 

Se mai dau cateva clocote si se opreste focul . Se poate servi pur si simplu cu paine , sau alaturi de un cus-cus cu legume , preparat cam asa : intr-un vas cu ceva sare se fierb legumele timp de 30 de minute . Se adauga si-un praf de piper (la mine rar lipseste de la orice preparat , ca la ardeleni , zaharul). O parte din morcovul fiert , l-am calit in 2-3 lg de ulei , am adaugat si gogosarul taiat marunt , am adaugat cus-cusul si-am completat cu supa de legume . Am lasat focul deschis doar 10 min , dupa care am oprit , am acoperit si-am lasat bobitele se absoarba tot lichidul . Cam gata ...

TIPS-URI

1

A mers alaturi de cus-cus si salata de iarna pe care-am preparat-o in toamna si pe care n-am postat-o inca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline si garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mirela0911 1

20.11.2011, 20:03

sigur e bun, as gusta putin sa vad cum e pentru ca nu am mancat niciodata praz

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:53

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Praz cu masline