Tare bune si de efect sunt aceste praline.
Si-s simplu de facut.
Sursa mea de inspratie a fost reteta Adinei: http://www.bucataras.ro/retete/praline-tiramisu-37369.html
Multumesc, Adina, pentru delicioasa reteta!
Rupem piscoturile si le maruntim bine cu robotul.
Fierbem o cafea tare si o lasam sa se raceasca doar putin, apoi adaugam amaretto in ea.
Eu am fiert cafeaua la ibric, la 120 ml apa am adaugat 1/2 lingurita zahar si 2 lingurite cu varf de cafea, apoi am lasat-o sa se limpezeasca si am trecut-o printr-o sita.
Turnam cafeaua calduta peste piscoturi, amestecam bine compozitia, apoi adaugam mascarponele si omogenizam bine totul.
Acoperim vasul si il dam 30 de minute la rece.
Pe un platou presaram 20-30 de gr cacao.
Cu o lingurita luam din compozitia de praline si cu ajutorul mainilor formam bilute pe care le trecem prin cacao.
Sunt foarte bune si au gust de tiramisu.
1
Recomand ca pralinele sa fie trecute prin cacao, inainte de a fi servite, altfel se umezeste cacaua si nu mai au aspect placut.
2
Pe cele care au ramas pentru a doua zi, le-am trecut prin nuca si nuca de cocos.