Prajituri cu fructe

de Bucataras in Prajituri, 28 Apr 2009 | 12808 vizualizari

 

Marius si Alin reprezinta baietii in acest spectaculos concurs. Sa vedem ce sansa vor avea.

 

INGREDIENTE

  • 150g de iaurt gras
  • 200g de smantana dulce
  • Un compot de ananas (400g)
  • 70 gr de unt
  • Blatul pentru prajitura este unul cumparat din comert (blat pentru tort)
  • Un praf pentru jeleu
  • crema tip diplomat:
  • 3 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • Frisca
  • Esenta vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajituri cu fructe:

Blatul se aseaza intr-o forma rotunda de carton, asezata in prealabil pe un platou si se niveleaza bine.

Intr-un vas se pune la topit untul impreuna cu 70 ml compot. Se ia vasul de pe foc si se toarna compozitia peste blat. Blatul se da la rece pana se face crema.

Separat intr-un vas se prepara crema tip diplomat

Se fierb ouale cu zaharul pana ce face o spuma. Dupa ce s-au mai racit se adauga gelatina care a fost inmuiata in apa (100 ml) calduta se amesteca bine si se rastoarna peste frisca care a fost batuta bine.

O parte din fructe se taie cubulete pentru crema si se pun la scurs intr-o farfurie.
Separat intr-un vas pentru mixer se pune crema, smantana de la frigider si apa rece si se bate cu mixerul pana se omogenizeaza, apoi se adauga si iaurtul de la frigider, apoi se mai mixeaza 30 de secunde. Crema se amesteca cu cubuletele de fructe . Peste crema se orneaza cu restul de fructe ramase.

Intr-un vas se incalzesc 250 ml de compot de ananas, apoi se ia de pe foc si se adauga praful pentru jeleu. Compozitia se omogenizeaza bine si se raceste mestecand continuu cu o lingura timp de 5 minute. Jeleul putin caldut se rastoarna peste prajitura.
Dupa preparare, prajitura se da la frigider pentru cam aproximativ 2.5 ore.

Pentru cea de a doua prajitura ingredientele si modalitatea de preparare sunt la fel difera doar tipul de fruct (Piersici).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "DEA"