Prajiturele Noire

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iul 2013 | 3951 vizualizari

 

Multumesc Miha pentru reteta, sunt foarte bune!:-*

 

INGREDIENTE

Pentru 6 bucati in tava de briose (8 cm fiecare prajiturica) avem nevoie de:

  • 80 g biscuiti simpli
  • 40 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 25 g unt
  • 10 g gelatina
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele Noire:

Biscuitii se sfarma cu o sucitoare, se pun intr-un bol, adaugam peste ei cacaoa, untul topit si racit si omogenizam.

Tapetam o tava de briose cu folie de plastic, apoi asezam compozitia de biscuiti presand cu o lingura.

Dam la rece pana pregatim crema.

Punem gelatina intr-un bol si tunam peste ea 3 linguri de apa rece.

Ciocolata o topim la microunde impreuna cu untul si laptele, apoi adaugam frisca lichida si amestecam usor.

Lasam sa se racoreasca putin.

Intre timp punem gelatina pe baie de aburi si amestecam usor pana cand aceasta devine lichida.

O adaugam apoi peste compozitia de ciocolata si amestecam usor pana la incorporarea completa.

Turnam compozitia in tava de briose peste blatul de biscuiti si dam la frigider peste noapte.

Se poate glazura fiecare prajiturica in parte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele Noire" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

Rocsi 1

20.07.2013, 22:05

Ce minunate sunt prajiturelele

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 22:35

Multumesc Dia!

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 22:35

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro