Cornuri pufoase cu ciocolată

de Alexandra Craiovan in Prajituri, 25 Ian 2015 | 10698 vizualizari

 

Sunt foarte usor de facut si nu necesita multe ingrediente. Cu acest aluat se face si un cozonac foarte pufos si gustos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 2 cani de lapte
  • 2 oua intregi
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 1/2 cub (12 gr)drojdie
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema
  • 2-3 linguri cacaco
  • 1/2 cana de lapte
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilinat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu ciocolată:

Pentru inceput punem drojdia la dospit in putin lapte caldut cu putin zahar si putina faina, apoi il pune la loc caldut si asteptam pana aceasta se umfla ( 20-25 min. ).

Intre timp frecam 2 oua cu zaharul apoi adaugam laptele ramas, uleiul si drojdia crescuta apoi faina cat sa facem un aluat care nu se lipeste de maini. Este foarte important sa amestecam bine aluatul ( sa-l batem :)) ) pentru ca acesta sa iasa cat mai pufos, (aprox. 30 min.) . Apoi punem aluatul la crescut la loc caldut pana ce acesta creste aproape dublu in volum. 

Ciocolata ori o procurăm de la supermarket ( Finetti sau Nutella) ori o preparam noi acasa astfel : amestecam laptele cu zaharul si zaharul vanilinat bine de tot apoi adaugam cacao si amestecam in continuare.

Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 4 mingiute si le intindem pe rand si facem triunghiuri cam cat palma pe care le umplem cu putina ciocolata ( aprox. 1 lingurita) apoi rulam aluatul in forma de cornulet.

Le punem in tava si le putem orna cu ciocolata dupa cum dorim apoi le ungem cu ou batut. Le lasam l-a copt aprox. 20-30 de minute pana ce capătă o culoare usor maronie.

Va doresc pofta buna si savurare placuta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si gem