o prajitura tare aromata pe care am impartit-o in multe portii si la care va invit cu drag>:d
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, turmericul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cate o lingura de apa minerala, mixand in continuu la viteza mica a mixerului.
Incorporam in amestecul obtinut albusurile batute si faina ajutandu-ne tot de mixer la viteza redusa.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.
Dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 35-40 minute la temperatura moderata (170 grade).Facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit.
Se fierb 5 linguri de zahar + 1 plic zahar vanilat cu 100 ml apa, dupa ce se raceste siropul, insiropam blatul direct in tava in care l-am copt.
Pentru jeleul de capsuni trecem 300 gr. capsuni prin robot impreuna cu 150 gr. zahar. Diluam amidonul in 100 ml apa rece. Restul apei se pune la fiert impreuna cu piureul de capsuni, cand clocoteste se adauga amidonul, apoi se amesteca in continuu pana obtinem o crema de consistenta unei budinci pe care turnam fierbinte peste blatul insiropat si lasam la racit.
Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 min.
Punem apoi gelatina pe baie de aburi sa devina lichida, o lasam apoi la racorit pana mixam mascarponele cu zaharul pudra si frisca lichida. La final adaugam gelatina si bucatile de capsuni. Intindem aceasta crema peste blat si jeleu si dam prajitura la rece pana a doua zi.
Portionam prajitura dupa preferinta, apoi o glazuram cu ciocolata topita in 5-6 linguri de lapte.
Decoram prajiturelele cu frisca si sferturi de capsuni si le dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!