Prajitura vieneza

de Ancutsa in Prajituri, 5 Iun 2016 | 6737 vizualizari

 

Prajitura vieneza este una dintre preferatele mele si o pregatesc in special de sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 6 albusuri;
  • 6 linguri faina;
  • 5-6 linguri zahar;
  • 10 linguri nuca macinata;
  • 2 linguri cacao;
  • 200 g unt nesarat;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 1 lingura praf de copt;
  • Putina zeama de lamaie;
  • 1 varf lingurita sare;
  • Pentru stratul (glazura) de deasupra:
  • 6 galbenusuri;
  • 6 linguri zahar;
  • Ciocolata neagra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura vieneza:

Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale.

Batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, apoi adaugam zaharul si 1 lingura zahar vanilat si amestecam pana cand spuma devine lucioasa si suficient de consistenta.

 

Este timpul sa adaugam untul (untul trebuie sa fie la temperatura camerei, ca sa fie moale si usor de amestecat cu celelalte ingrediente), cacaoa si amestecam cu mixerul. Adaugam cele 10 linguri (pline) cu nuca si cele 6 linguri cu faina. Praful de copt se dizolva in putina zeama de lamaie si se toarna peste compozitie, amestecand cu o lingura de jos in sus.

Asezam compozitia rezultata intr-o tava, pe hartie de copt, o coacem la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mediu.

 

In acest timp, ne vom ocupa de galbenusuri. Acestea se amesteca bine cu cele 6 linguri de zahar ramase, pana obtinem o crema. Cand se dizolva zaharul, crema devine alba.

Scoatem tava din cuptor, adaugam aceste galbenusuri, intinzand bine, apoi mai dam tava la cuptor pentru inca 20 de minute.

In total, tava poate sta la cuptor pana la 35-40 de minute.

 

Scoatem tava din cuptor si putem rade ciocolata peste prajitura. Obtinem cam 20-22 prajituri (chiar si mai multe, asta depinde de cum o taiem)

Se serveste rece.

 

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/03/prajitura-vieneza-3.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura vieneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

-Licurici- 1

06.06.2016, 13:23

Imi place! Favorita!

Bya Ralu 1

06.06.2016, 14:01

Ancutsa 1

07.06.2016, 19:11

Multumesc tuturor pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela