Prajitura "Valurile dunarii"

de jolygina in Prajituri, 24 Iul 2010 | 12485 vizualizari

 

din pacate cand am facut prajitura aceasta nu aveam aparatul foto mi-au facut musafiri poza si asa am reusit sa v-o si arat

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • un praf de copt
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  •  2 plicuri vanilie
  • compot de visine de 700-800ml

crema

  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 250g zahar praf
  • 250g unt
  • 40g nuca de cocos

glazura

  • 400g ciocolata
  • 20g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile dunarii":

 Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie. Separat se se amesteca faina cu plicul de praf de copt si se incorpeaza in compozitia mixata. Coca obtinuta se imparte in doua,

prima parte o punem in tava si in a doua parte punem cacaua si o amestecam bine dupa care o punem peste cealalta in tava. Scurgem visinele din compot si le punem in compozitia din tava,

daca vreti le puteti da prin faina inainte sa le puneti in compozitie (visinele).

Bagam tava la cuptor la 170 de grade, 25 de minute dupa care se lasa blatul la racit.

Crema: Se pun 500 ml lapte la fiert si restul de lapte se amesteca cu praful de budinca si zaharul,

cand incepe sa clocoteasca laptele, se pune praful de budinca amestecat. Cand am luat-o de pe foc punem untul, cocosul si amestecam usor dupa care o punem peste blatul racit . Lasam si crema sa se raceasca si punem glazura peste crema de vanilie

Glazura: Se topeste ciocolata si se amesteca cu untul usor sa se incorporeze bine. Se pune peste crema de vanilie. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile dunarii"" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi