Prajitura ungureasca cu mere

de Sidy in Prajituri, 26 Sep 2012 | 13418 vizualizari

 

Retetele unguresti sunt gustoase si au un aspect placut, iar prajitura cu mere este o delicatesă ungurească. Este un desert săţios şi bogat ; mulţi cunosc această bunătate, iar cei care nu, n-au decât să recupereze!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 2 oua
  • 250 g margarina Rama
  • 20 g drojdie
  • 5 linguri zahar praf
  • 2 kg mere
  • 150 ml smantana
  • 1 plic zahat vanilat
  • 1 plic praf de copt 2-3 linguri zahar tos
  • 1 lingura scortisoara pudra
  • 2-3 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ungureasca cu mere:

Intr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina pina se fac "taitei" ca si in imagine.

Adaugam pe rand ouale, smantana, zaharul praf, drojdia faramitata, praful de copt si zaharul vanilat.

Framantam bine pina se omogenizeaza toate ingredientele.Obtinem un aluat pufos, nu prea moale , pe care il lasam sa se odihneasca 30 de minute.

Merele le curatim apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari .Punem merele rase la calit intr-in vas nonaderent pentru 10-15 minute pina sunt gata calite. La sfarsit adaugam zaharul tos si scortisoara.

Dupa trecerea celor 30 de minute taiem aluatul in doua parti egale.

Prima foaie o intindem cu sucitorul pina ajunge la dimensiunea unei tavi de aragaz.

In tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt( untura) si asezam prima foaie intinsa.

Peste ea presaram pesmetul apoi adaugam merele calite.

Intindem si a doua foaie si o punem peste mere.Intepam foaia din loc in loc cu o furculita.Un galbenus il batem bine cu o lingura cu smantana si ungem foaia de deasupra.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute pina se coace prajitura.

Lasam sa se raceasca prajitura in tava , apoi o taiem si o punem pe farfurie.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ungureasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (de post)