O prajitura cu un gust intens de caramel si ciocolata si blat crocant.
Se incinge cuptorul la 180 grade.
Untul moale se mixeaza bine cu 80 g zahar pana se face spuma.
Se adauga esenta de vanilie dupa gust dupa care se adauga faina si praful de sare.
Se amesteca usor cu o lingura de lemn apoi se framanta cu mana.Iese un aluat nelipicios care se intinde cu mana intr-o tava tapetata cu hartie de copt de dimensiuni 20/30 cm.Se inteapa din loc in loc cu furculita.
Se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 25-30 minute.Cand se scoate din cuptor este moale blatul dar cand se raceste se intareste.
Pentru dulcele de leche se desfac cele 2 cutii cu lapte condensat si se pun intr-o oala cu apa la fiert cam 3 ore si jumatate la foc mic, completandu-se mereu cu apa cat sa se mentina la nivelul initial.In cutia metalica laptele condensat va avea culori diferite, la baza va fi mai inchis iar deasupra mai deschis.Se mixeaza si se uniformizeaza bine.
Se pune imediat peste blat si se da la frigider pentru o ora.
Dupa ce se intareste crema, se prepara glazura din 100 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata neagra si 4 linguri smantana care se topesc la foc mic.
Glazura se adauga peste crema si se da la frigider pentru 3-4 ore.
Aluatul este putin dificil de taiat pentru ca este sfaramicios dar cu un cutit ascutit se taie usor.
Eu nu am lasat-o sa se intareasca bine si a curs putin crema dar gustul absolut delicios.
1
Daca nu gasiti lapte condensat la cutie, se poate prepara in casa din 1 litru lapte gras( 3, 5 grasime), 300 g zahar (200 g alb si 100 g brun), o lingurita bicarbonat de sodiu si un praf de sare