Prajitura turnata cu mere

de MIUTA in Prajituri, 19 Oct 2011 | 11974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 12 linguri faina
  • 1,5 kg mere
  • 4-5 linguri zahar
  • 0 lingurita scortisoara
  • unt sau ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul cateva minute.

Se adauga uleiul ca la maioneza,pe urma laptele,praful de copt si faina.

Eu am folosit mixerul pana la sfarsit.

Aluatul se imparte in doua si se pune jumatate intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da la cuptor cca 10-12 minute.

Se scoate iar deasupra se pun merele calite in unt(ulei)cu zahar si scortisoara.

Ele trebuie calite inainte sa facem aluatul de prajitura sa aiba timp sa se raceasca.

Dupa ce intindem merele pe blatul scos din cuptor,turnam si cealalta jumatate de aluat ramasa.

Punem tava din nou in cuptor pentru 30 minute.

Dupa ce se scoate se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.

Prajitura este delicioasa,merita sa o faceti neaparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mirela0911 1

21.10.2011, 21:54

delicioasa prajitura, trebuie sa fac si eu

dentistutza 1

24.10.2011, 18:46

am facut-o si eu dupa reteta ta si a iesit foarte buna! data viitoare o sa o fac cu dovleac si cu siguranta va intra in gama retetelor repetate la cererea "publicului "pofticios!!

amy_b 1

09.11.2011, 19:11

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoritoare cu lamaie