Vazuta astazi la Toamna, multumesc draga mea si executata cu succes...reteta lui Gordon Ramsey....incredibil de delicioasa! Merita probata :)
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia, pana devin o crema, se adauga faina si drojdia, se amesteca bine, apoi iaurtul si coaja si zeama de lamaie.
Albusurile batute cu praful de sare pana devin tari se incorporeaza usor prin invaluire in compozitie.
Am uns forma de tort( cca 26 cm ) am pus foaia de copt si am asezat aluatul. Prajitura am copt-o la 180 de grade pentru 50 de minute.
Se scoate si se raceste usor apoi se intoarce pe un platou. Se scoate foaia de copt.
Siropul se prepara cat timp prajitura e la cuptor.
Se pun toate ingredientele pentru sirop intr-un vas pe foc mic. Se tine pe foc pana se leaga siropul, in jur de 7 minute. Cand se mai raceste se toarna peste prajitura. Se lasa prajitura sa traga tot siropul. Eu am decorat-o cu o felie de portocala caramelizata intr-o lingura de sirop si o lingura de zahar brun..
E minunat de aromata si de insiropata, chiar un dulce de pe taramurile sublimului Orient :) Ma bucur ca am incercat-o :)