Prajitura Tosca

de ela in Prajituri, 7 Dec 2012 | 10025 vizualizari

 

adaptata putin dupa gustul meu,am folosit tava de la delimano care este foarte mare,intr-o tava mai mica iese mai inalta si mai aspectuoasa.eu i-am stricat aspectul punand si glazura din lichior de oua de la dr Oetker care a fost prea groasa oricat am topit-o

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 100 gr mac
  • 75 gr nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri rase faina
  • PENTRU CREMA:
  • 1 plic budinca vanilie
  • +1 lingura zahar
  • +300 ml lapte
  • 10 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 3 linguri lapte
  • 50 gr unt
  • STRAT:
  • biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam in ploaie zaharul si le mixam bine.Incorporam treptat macul,nuca de cocos,faina si praful de copt,omogenizand bine compozitia,amestecand de jos in sus.

Punem comopzitia intr-o tava unsa sau cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 20-25minute,depinde de cuptor,la foc potrivit.Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Pregatim crema intre timp:punem putin lapte cu praful de budinca si zaharul intr-o cana si omogenizam bine.Restul de lapte il punem pe foc si cand incepe sa fiarba punem budinca si amestecam bine.

Separat,punem intr-un vas de ceramica galbenusurile,zaharul,faina,laptele si zaharul vanilat,amestecam bine si punem pe foc amestecand cu un tel pana se ingroasa crema.Turnam peste crema si budinca de vanilie si amestecam bine din nou.Adaugam untul si omogenizam bine pana se topeste tot untul.

Preparam glazura:punem ciocolata la topit,apoi adaugam laptele si la urma untul,frecam bine.

Asamblam prajitura:blatul,crema,biscuitii,glazura.

Dam la rece cateva ore pana se inmoaie blatul si biscuitii.

 

TIPS-URI

1

am pus cocos verde in loc de alb,este mai de efect

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (32)

Sim0na 1

09.12.2012, 12:17

cat de frumoasa este..

Ina 1

09.12.2012, 15:09

ela 1

09.12.2012, 15:13

Ina si prajitura mea este cam ratata,nu este ornata bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura regina noptii