Prajitura Sumegy

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Dec 2011 | 30209 vizualizari

 

3 foi de bezea aromate cu nuca, crema de ciocolata si-un strat superior de nuca prajita - tocata, vor tempera pofta de dulce a oricarui gurmand.
E prima oara cand o fac dar cu siguranta nu va lipsi niciodata de acum de pe mesele de sarbatoare. Citind la Claudia reteta prajiturii Snickers imi dau seama ca-i cam aceeasi Marie :))))

 

INGREDIENTE

Pentru foi
  • 7 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 400 gr nuca macinata
  • 2 linguri cacao neagra
  • 50 gr nuca prajita si tocata
Pentru crema
  • 200 gr zahar
  • 7 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr unt de buna calitate
  • o lingura ness
  • o sticluta esenta vanilie
  • un varf cutit sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sumegy:

Foi.
Bateti albusurile spuma.
Adaugati treptat zaharul si mixati/bateti pana se dizolva complet.
Adaugati nuca macinata, cacaua si nuca tocata si incorporati usor, usor .
Tapetati o tava cu hartie pentru copt si luati cu lingura o treime din amestec si-ntindeti pe hartie o foaie de 20/25 cm.
Preincalziti cuptorul.
Setati temperatura la foc mic si coaceti foaia timp de 15-20 min.
Trebuie sa fie usor intarita la suprafata si sa observati marginile prinzand culoare.

Procedati la fel si cu celelalte foi.
Le desprindeti de pe hartie doar cand s-au racit, cu grija si nu le suprapuneti.

Crema.
Intr-un vas cu fund dublu (daca nu aveti puneti un bol pe baie de abur) ,amestecati galbenusurile cu zaharul, untul la temperatura camerei, cacaua, ness-ul si esenta.
Fierbeti la foc mic amestecand mereu , pana se ingroasa.
(pentru a profita de timp am preparat crema in timp ce se cocea ultima foaie).
Trebuie sa obtinem un amestec cu o consistenta asemanatoare budincii, care se desprinde de pe peretii vasului.
Lasam sa se racoreasca si, usor calduta, o repartizam in 3, pe fiecare foaie (inclusiv pe cea care va fi desupra).
Suprapunem foile si presaram desupra nuca prajita si tocata sau jumatati de nuca pe fiecare portie.
E un deliciu!
Multumesc Laura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sumegy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

diaconta 1

30.12.2011, 21:11

Medi si mie mi-e rusine ma duc sa sterg like-ul pana nu vede nimeni

marcela1979 1

01.01.2012, 23:24

La multi ani

Lau 1

06.01.2012, 15:50

place

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere, branza si aluat razuit