Prajitura cu branza de vaci si capsuni

de miremirc in Prajituri, 21 Mai 2011 | 19202 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 oua
  • 5 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 4 lg apa fiarta
  • 4 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 50 g ciocolata milka neagra

Crema :

  • 250 g branza de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 200 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • 300 g capsuni

Glazura :

  • 200 g capsuni
  • 1 plic jeleu rosu (dr. Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si capsuni:

  Pregatim blatul astfel : mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon pana se albesc , adaugam apa fierbinte, uleiul si faina amestecata cu cacaoua si praful de copt, iar la sfarsit ciocolata data pe razatoarea mica.

 Compozitia obtinuta o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o dam la copt cca 25 de minute; facem testul cu scobitoarea.

  Pentru crema : amestecam branza de vaci cu zaharul , adaugam mascarpone si smantana pentru frisca batuta cu zaharul pudra; gelatina o hidratam in 100 ml apa cca 10 minute, apoi o punem pe foc fara sa dea in foc si o adaugam peste crema de branza.

  La sfarsit adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam usor.

  Peste blatul copt asezam crema de branza, apoi jumatati de capsuni din loc in loc peste care asezam jeleul rosu ( jeleul se face conform instructiunilor de pe ambalaj ) .

  Este o prajitura racoroasa si delicioasa specifica acestei perioade a anului cand capsunile sunt coapte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni