Pentru aceasta minunata reteta m-am inspirat de la Ela68 :http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-54213.html,e delicioasa si nu este prima data cand o prepar.
Pentru inceput se mixeaza albusurile bine cu un pic de sare, dupa care se adauga treptat zaharul si se continua pana devine bezea. Se adauga faina, alunele macinate si praful de copt si se amesteca cu un tel de jos in sus. Se pune intr-o tava si se da la cuptor la 180° pentru aproximativ 10-15 minute.
Crema caramel: se pune o oala pe foc cu zahar si se lasa la topit pana devine caramel, adaugam untul si continuam sa amestecam. Intre timp amestecam galbenusurile cu frisca si turnam peste caramel, amestecam incontinuu si adaugam si alunele (pe care le tostam cateva minute) .
Peste blatul racit se adauga crema caramel si se lasa la racit, dupa care se topeste pe baie de aburi ciocolata alba cu 15-20 gr de unt si se toarna peste crema caramel.
La final se topeste si ciocolata neagra ,tot pe baie de aburi si se toarna peste ciocolata alba.
Prajitura se lasa la rece cateva ore.
Pofta buna!!
1
Cu siguranta nu mi-a iesit atat de frumoasa pe cat mi-am dorit dar la gust e minunata.