Sursa Laura Sava ...cu un mic adaos
Blat: mixam albusurile spuma tare cu zaharul, adaugam mierea, apoi nuca treptat si omogenizam cu ajutorul unei spatule, punem faina si praful de copt. Tapetam tava cu hartie de copt si punem aluatul in cuptorul preincalzit pt 25 minute la foc mediu
Radem cicolata alba (200 g). Odata copt scoatem din cuptor blatul si rasturnam pe un platou, desprindem cu grija hartia de copt si punem deasupra ciocolata alba rasa
Crema: Prajim nuca in cuptor pt 4-5 minute. Mixam galbenusurile cu mierea, caramelizam zaharul cu grija si il stingem cu cele 2 lg de apa, adaugam untul si amestecam bine. Lasam pe foc pt 4 minute, apoi adaugam galbenusurile amestecand energic. Lasam pe foc 3-4 minute amestecand continuu si apoi adaugam nuca, omgenizam si lasam sa se raceasca usor
Intindem crema peste stratul de ciocolata rasa si lasam la rece pt 3 h de preferat peste noapte
Portionam dupa preferinta si decoram cu ciocolata alba topita
1
Hartia de copt s-a desprins mult mai usor dupa ce am udat-o cu putina apa