Prajitura Sah

de Constelatialeu in Prajituri, 16 Ian 2013 | 12742 vizualizari

 

Prajitura asta am facut-o pentru un prieten de pe netlog,Profu`de Lb.Romana pasionat de sah.Am zis sa-l fac sah-mat cu poza prajiturii,ca de gustat a gustat-o doar imaginar....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri sirop ( 2-3 linguri zahar caramelizat stins cu 3 linguri apa)
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • Crema
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 10 g gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu zharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si siropul de zahar, apoi se amesteca cu albusurile. La final se adauga faina si praful de copt. Compozitia se imparte in doua, in una din ele punem cacaoa. Se coc doua foi.

Crema:

Zaharul se caramelizeaza, cand are consistenta lichida se toarna laptele fierbinte si se amesteca bine. Se adauga faina desfacuta cu doua linguri de lapte si se pune din nou la fiert pana se ingroasa. Se lasa la racit, cat sa putem baga degetul fara sa ne friga si adaugam gelatina hidratata cu apa rece. Cand s-a racit suficient se adauga frisca batuta bine.

Siropul:

Zahar caramelizat peste care turnam apa rece.

Asamblare

cele doua blaturi se taie fasi de aproximativ 2 degete. Si alternam, una alba, una cu cacao, insiropam fasiile si turnam crema, apoi iar un strat de fasii, dar incepem invers una maro, una alba, in asa fel incat sa formam o tabla de sah...

TIPS-URI

1

in loc de faina la crema am folosit amidon alimentar..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in dungi