Prajitura Ruby

de Ana_Maria269 in Prajituri, 26 Iul 2011 | 5660 vizualizari

 

O prajitura destul de greu de facut, dar foarte aratoasa si gustoasa. Va asigur ca veti impresiona pe toata lumea cu ea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri rase de faina
  • Pentru crema:
  • 40g de amidon
  • jumatate de kg de lapte
  • 200g de zahar
  • 150g de unt
  • 4 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • Caramelul pentru blat:
  • 200g de zahar
  • 50g de unt
  • + 2 pungi de wafer rolles de la Naty de 200g  
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ruby:

Prepararea blatului:

Se bat 3 albusuri spuma. Se adauga zaharul si se bate in continuare.Se adauga galbenusurile si faina. Tava de la aragas se infasoara in hartie de copt. Se coace aprox. 15 min. si hartia se desprinde usor cat timp este calda.

Se repata identic pentru al doilea blat care se coace separat.

Caramelul pentru blat:

Se caremelizeaza 200g de zahar(se pot pune cateva picaturi de otet pentru a nu se arde). Se ia de pe foc si se pun 50g de unt si o cescuta de apa. Se mesteca energic pentru a obtine un sirop gros.Acest sirop se pune pe blaturi

Crema:

Cela 4 galbenusuri se amesteca cu amidonul, cu zaharul si cu laptele. Se fierb, se racesc, iar cand amestecul este rece se adauga untul si esenta de vanilie

Asamblarea:

In tava in care am copt blaturile se pune un blat cu partea caramelizata in sus.O treime din crema, si asezam ordonat betele de naty.Adaugam inca o treime din crema(peste betele Naty) si al doilea blat cu partea caramelizata peste crema(in jos).Iar in final se pune ultimul strat de crema(peste al doilea blat) si se orneaza 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ruby" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu alune si morcovi