Prăjitură roz sau un altfel de Krem á la Krem

de diaconta in Prajituri, 9 Sep 2012 | 13712 vizualizari

 

Anul asta nu am prea reuşit să fac un tort aşa cum aş fi vrut de ziua mea,din mai multe motive.Prima tentativă a fost „Desertul Dia”,al doilea a fost un tort făcut în deplasare,unde mai era un sărbătorit şi n-a fost prea reuşit ca aspect.A treia este tot o prăjitură care se va împărţi între mama mea care este Maria şi colegele mele de serviciu.Nu ştiam ce denumire să-i dau.Gaby mi-a facut pofta cu prăjiturica ei Krem á la Krem,iar gândul îmi rămăsese la blatul de la prăjitura AneiMaria „Foret Noir”.Aşa că am făcut o combinaţie destul de reuşită între cele doua.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata amaruie(50% cacao)+ 5 linguri lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie taiata bucati
  • 1 plic praf de copt
  • Vanilie
  • Zeama de lamâie
  • Sare
  • Cateva vişine
  • Pentru cremă:
  • 2 plicuri Crema Olé cu gust de capşuni
  • 100 ml sirop de grenadine sau alt sirop roşu
  • 350 ml frisca lichida(Hulala am avut,mi-ar fi placut o frisca neîndulcita)
  • 300 ml lapte
  • Bucati de ciocolata
  • Vişine pentru prajituri
  • Pentru glazură:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • Mai avem nevoie de
  • un pachet de Sfogliatine glassate
  • Câtiva fulgi de migdale prajiti
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură roz sau un altfel de Krem á la Krem:

Am pregatit mai întâi blatul.

Am topit cele 50 gr ciocolata cu laptele.Am lasat sa se raceasca.

Am taiat aschiile de ciocolata.

Am separat ouale si am batut albusurile spuma.Am adaugat pe rând zaharul,vanilia si zeama de lamâie.

Galbenusurile le-am amestecat cu doua linguri de ulei si le-am încorporat pe rând în spuma de albusuri.

Am pus ciocolata topita si am amestecat usor cu o paleta.

La final am amestecat usor în compozitie faina amestecata cu sare,cacao si praful de copt.

Am pus si aschiile de ciocolata.

Am pus compozitia în tava tapetata,am presarat deasupra câteva vişine si am pus tava în cuptorul preîncalzit pentru 30 de minute.

Verificam cu o scobitoare,când aceasta iese curata din mijlocul blatului,putem sa oprim focul si am lasat sa se raceasca în cuptor.

Când s-a racit blatul,l-am taiat în doua pe lungime si fiecare bucata pe orizontala,am obtinut astfel 4 foi.

Am preparat crema.

Am amestecat praful de crema cu siropul,apoi am pus laptele si frisca.Am mixat la viteza mica la început,apoi la viteza maxima.Am adaugat bucati de ciocolata si am pus crema la frigider.

Pe jumatatea de jos a blatului am format o bordura de vişine care sa tina crema.

Am pus crema,am nivelat.Deasupra am pus cealalta jumatate de blat cu partea taiata in sus.

Am pus un strat de crema si Sfogliatinele.

Am lasat la frigider pâna a doua zi,când am facut glazura de ciocolata si am pus deasupra.

Pentru glazura am taiat ciocolata bucati,am înfierbântat laptele si l-am pus peste cicolata.Dupa ce s-a topit,am amestecat si am pus deasupra prajiturii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură roz sau un altfel de Krem á la Krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (88)

diaconta 1

03.02.2013, 21:07

Alinmircea multumesc
Trebuia sa-mi fac un dar frumos de ziua mea,nu?

silvia1 1

18.04.2013, 16:28

Sfogliatine glassate ce este? sirop capsuni sau visine este bun?

diaconta 1

18.04.2013, 16:57

Silvia,sfogliatinele sunt niste napolitane cu crema si un fel de glazura.Se vede din poza atat ambalajul cat si cum arata dupa ce le-am pus peste crema.
Am scris ca se poate orice fel de sirop rosu pentru a obtine culoarea roz.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa