Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)

de Merisor in Prajituri, 7 Oct 2013 | 63447 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna, chiar daca pozele nu sunt prea reusite, dar garantez de reusita gustului.
Sursa de inspiratie este Miremirc, de la un timp am inceput sa testez prajiturile ei ca tare bine mai arata!

 

INGREDIENTE

Blatul nr. 1:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • sare

Blat nr. 2

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 150 gr nuca maruntita
  • 2 linguri faina
  • sare

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 5 linguri lapte
  • esenta de rom
  • 200 gr unt

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie

Decor:

  • fulgi de ciocolata alba
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300):

Pentru blatul nr 1: batem albusurile spuma cu un varf lingurita de sare, apoi adaugam treptat zahaul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si faina in ploaie.

Tapetam o tava de 25/35 cm cu hartie de copt, punem compozitia de blat si coacem la 180 grade pentru 35 de minute.

Pentru blatul nr. 2: batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, apoi nuca maruntita si in final faina, mestecand usor, circular sa nu se lase albusurile.

Coacem in aceeasi tava, dupa ce am scos primul blat, tot la 180 de grade pentru 30-35 minute.

Pentru crema: frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam cacaoa si faina si in final laptele si esenta de rom.

Omogenizam totul si fierbem pe baie de aburi pentru 10 minute pana se ingroasa, apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Untul, tinut la temperatura camerei il mixam si incepem sa incorporam cate o lingura din crema, mixand usor pana la terminarea cremei.

Pentru sirop fierbem toate ingredientele, lasam sa se raceasca si insiropam ambele blaturi, dar nu prea mult.

Asamblare: blat nr. 1, 1/2 din crema, blat nr. 2, restul de crema, fulgi de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Regina Maria