Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

de bucatarasa in Dulciuri, 15 Iun 2024 | 2548 vizualizari

 

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios cunoscut pentru textura sa moale si culoarea rosie vibranta, complementata de o glazura cremoasa de branza.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios
  • Ingrediente pentru blat:
  • 250 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri cacao
  • 240 ml ulei vegetal
  • 240 ml lapte batut (buttermilk)
  • 2 oua
  • 1 lingurita otet alb
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 lingurite colorant alimentar rosu (gel sau lichid)
  • Ingrediente pentru crema de branza:
  • 450 g crema de branza (la temperatura camerei)
  • 115 g unt (la temperatura camerei)
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios:

Cum se prepara Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

Prepararea blaturilor:
    Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge doua tavi rotunde de 23 cm cu unt si tapeteaza-le cu hartie de copt.
    Intr-un bol mare, cerne faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si cacao. Amesteca bine toate ingredientele uscate.
    Intr-un alt bol, combina uleiul, laptele batut, ouale, otetul, extractul de vanilie si colorantul alimentar rosu. Amesteca bine pana la omogenizare.
    Adauga treptat ingredientele uscate peste cele umede, mixand la viteza medie pana cand obtii un aluat omogen.
    Imparte aluatul in mod egal intre cele doua tavi pregatite.
    Coace blaturile in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, sau pana cand trec testul cu scobitoarea (o scobitoare introdusa in centrul blatului trebuie sa iasa curata).
    Lasa blaturile sa se raceasca in tavi pentru 10 minute, apoi scoate-le pe un gratar pentru a se raci complet.

Prepararea cremei de branza:
    Intr-un bol mare, bate crema de branza si untul cu un mixer la viteza medie pana devin cremoase si omogene.
    Adauga extractul de vanilie si zaharul pudra treptat, mixand continuu pana cand obtii o crema pufoasa si bine omogenizata.

Asamblarea prajiturii:
    Daca blaturile au o suprafata inegala, taie-le putin pentru a le nivela.
    Pune un blat pe un platou de servire si intinde un strat generos de crema de branza deasupra.
    Asaza cel de-al doilea blat peste crema de branza si intinde restul cremei pe suprafata si marginile prajiturii.
    Decoreaza dupa preferinta, fie cu firimituri de blat rosu (daca ai taiat blaturile pentru nivelare) sau cu alte elemente decorative.

Servirea:
    Lasa prajitura la frigider pentru cel putin o ora inainte de a o servi, pentru a permite cremei sa se intareasca putin.
    Taie prajitura in felii si serveste-o rece alaturi de un ice frappe sau un ice tea . Recomandam si tort Catifea Rosie

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata