Prajitura Raluca

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Apr 2011 | 22063 vizualizari

 

Io nu'sh cine-i Raluca, da' stiu ca prajitura ei ii buna rau! :))

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 4 oua
  • 4 lg apa
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • + 2 foi de napolitana
  • Crema de caramel:
  • 5 galbenusuri
  • 500 gr zahar
  • 250 gr margarina RAMA
  • 250 gr nuca macinata
  • Crema de cappuccino:
  • 4 galbenusuri
  • 8 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 2 plicuri cappuccino clasic
  • 250 gr margarina RAMA
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raluca:

Foile:

Separat, din jumatate din cantitatea de ingrediente, se pregatesc doua foi care se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180C (eu am folosit o tava de 25 cm x 35 cm). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar cand compozitia devine lucioasa si se tine de tel se pun si galbenusurile. Faina se adauga in ploaie.

Crema de caramel:

Galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar pana isi maresc volumul si se deschid la culoare, apoi se pun pe aburi pana se ingroasa. Separat, celelalte 300 gr zahar se caramelizeaza la foc mic, apoi se adauga margarina care se va topi. Luam caramelul de pe foc si adaugam nuca (nu va speriati ca margarina si zaharul caramelizat nu se omogenizeaza). Aceasta crema se aseaza intre 2 foi Lica (foi de napolitana) taiate la marimea tavii.

Crema de cappuccino:

La fel ca la cea de caramel, galbenusurile cu zaharul se pun pe baie de aburi, iar cand incepe sa se ingroase se adauga cacaoa si plicurile de cappuccino. Cand s-a ingrosat destul o luam de pe foc si o lasam la racit. Margarina (la temperatura camerei) se mixeaza pana devine cremoasa, apoi adaugam din crema racita lingura cu lingura pana ce compozitia devine omogena.

Asamblare:

foaie + 2/3 crema de cappuccino + napolitane cu crema de caramel + 1/3 crema de cappuccino + foaie

 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu glazura de ciocolata; eu nu am vrut sa mai adaug nimic pentru ca gustul era perfect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raluca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dintii negresei