bunut ,bunut mor de pofta . Ce marca de frisca ai folosit ca si eu am avut o problema cu o crema de genul asta pentru prajitura si nu am fost multumita de consistenta chiar daca a stat la frigider destul de mult am folosit hulala, si acus ca vin sabatorile si bucatele trebuie sa arate the best vreau sa exclud ce nu e ok , merci
Brie,tot hulala am folosit..si..uite rezultatull.desi...nu inteleg...;in fond nu e altceva decat crema ganache,care mi-a iesit mereu cu hulala....eu altceva nici nu gasesc aici,de aceea consider gelatina o solutie mai buna.ca si gust,e minunata!!!
Gaby, ciocolata alba odata topita nu se mai intareste, asa cum se inatreste cea amaruie, de exemplu. Ma gandesc ca ar trebui schimbate cumva proportiile, pusa mai putina frisca lichida sau "ajutata" cu putina gelatina.
da,miha,dar la torul aniversar(cand am implinit 7ani de tortura,am facut ganache si cu cioco alba si cu lapte si..au iesit bine ambele .stiu care e motivul;e incapatanata
cum arata prajitura asta ...oare chiar nu reuseste fara gelatina mie nu-mi prea place sa folosesc asa ceva?oare cu mai putina frisca si ajutata cu unt nu se intareste miha?
cred ca e bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
mor aici....si rafaello alea originale sunt asa bune de ....
merci gaby si miha pentru raspuns, probabil e vorba de proportia de ciocolata /frisca, mai incerc pentru ca nu as vrea sa folosesc gelatina, trec acum prin faza cu cat mai putine alimente procesate ,sunteti dragute
Rivka...eu am avut cioc vrac(mi-s fata economa)si vazand ca nu se topeste total,am mai pus-o un minut pe foc;cred ca asta a constituit greseala mea..sau..alta varianta...as pune 500gr cioco in 300ml frisca(apoi racite,puse la frigider si mixate) si restul as mixa-o separat,apoi le-as amesteca .....oare nu merge?
Un sfat: poate daca este frisca mai tare rezultatul va fi mai bun. Ca sa se intareasca frisca cand o mixezi e bine sa adaugati la sfarsit cateva picaturi de zeama de lamaie si apoi mai mixati, se intareste imediat Sper sa va fie de folos si data viitoare sa iasa crema mai consistenta
Rivka, daca folosesti o ciocolata de foarte buna calitate si oleaca mai putina frisca e posibil sa iasa. Daca pui unt in crema nu va mai fi ganache ci doar o crema de ciocolata alba. Delicioasa dealtfel.
Gaby, am folosit si eu candva ciocolata alba de menaj pentru ganache si am avut un esec grozav. Nu stiu care e problema ei, dar nu e potrivita pt crema asta. E buna si varianta ta, dar iarasi n-o sa mai fie ganache ci doar un mousse de ciocolata alba. Delicios dealtfel.
Miammmm, ce bunatateeeeeeeeee! Cred ca merg niste migdale peste crema, doar asa e raffaello, nu?? Si eu cred ca merge pus in crema niste intaritor de frisca!! 100% se intareste! A doua zi, dupa ce mixezi crema, pui un pliculet de intaritor! O trec la favorite!! poate fac de Craciun