Prajitura racoroasa

de ony in Prajituri, 1 Sep 2011 | 21224 vizualizari

 

a trebuit sa pregatesc ceva dulce pentru soacra mica la o nunta....in sectiune n-am reusit poza,dar promit pe data viitoare...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • pt sirop:
  • 1 cana apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta(de care doriti)
  • pt crema:
  • 800 ml fanta sau frutti de portocale
  • 2 plicuri pudding de la dr. oetker
  • 7 linguri zahar
  • pt decor:
  • fructe
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic tort gelee de la dr.oetker
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoroasa:

Se prepara un pandispan din oua, zahar, faina si praf de copt.

Dupa ce sta la cuptor pana trece testul scobitorii si se rumeneste frumusel, il scoatem si turnam peste el cana de sirop preparat in prealabil. Se pune la foc apa cu zaharul, pana dau 2 clocote.

Praful de budinca se amesteca cu zaharul si se incorporeaza in sucul fanta, apoi se pune totul la foc si se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu. Se toarna repede peste blat si se uniformizeaza. Dupa tot acest tratament se lasa pandispanul la racit foarte bine; intre timp se bate frisca  si se taie fructele feliute.

Dupa ce s-a racit bine prajitura, se garniseste cu frisca si se portioneaza fara a fi scoasa din tava, apoi pe fiecare bucata de prajitura se adauga fructele dupa imaginatia fiecaruia. Se prepara tort gelee-ul dupa instructiunile de pe plic. Se toarna usor, cu lingura peste fructe si se baga la frigider minunatia astfel obtinuta pana a 2-a zi.

Este racoroasa, delicioasa si simplu de preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea