Nicio zi fara ciocolata!
1.Se prepara blatul (pentru o forma etasabila de tort cu diametrul de 26 cm) mixand albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul pana se intaresc.Se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace cca. 30 min. la foc potrivit.Se lasa sa se raxeasca apoi se taie pe orizontal, in 2 discuri.
2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit,dupa ce stingem focul, se adauga coniuacul sai lichiorul. Se lasa sa se raceasca bine.
3 Se prepara crema mixand bine branzica cu smantana si zaharul pudra apoi se incorporeaza si geletina hidratata in apa rece si topita la bain marin.
4.Se monteaza prajitura in forma in care am copt blatul astfel; se aseaza primul disc din blat insiropat bine apoi se fixeaza biscuitii pe marginea formei, se toarna crema de branzica,se presara bucati taiate de capsuni si zmeura proaspata, se toarna si dulceata in fir subtire pe taoata suprafata cremei apoi se vine cu al 2lea disc si el bine insiropat.
Se preseaza usor cu degetele si se da la rece 2 ore. Se decoreaza deasupra cu ciocolata topita, cu capsuni trase in ciocolata si zmeura. Se mai da la rece inca 30 de minute dupa care se desface forma si se transfera prajitura pe platou. Se serveste portionata in felii subtiri. Pofta buna!