Nu pot sa va spun cat de cremoasa a iesit,am facut-o si cu zmeura,o nebunie culinara;;)mersi Miha:-*http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-branza-46485.html
Intr-un castron se mixeaza cele 2 oua cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat,in compozitie.
Se mixeaza bine pana isi mareste volumul.
Se adauga uleiul si se amesteca cu restul compozitiei.Praful de copt se amesteca cu faina si se amesteca concomitent ,in compozitie cu lapte.Cateva linguri faina,cateva de lapte,si totasa pana se adauga toate ingredientele.
Eu am ales o tava rotunda,care am avut-o la indemana,vezi foto.
Intr-un castron se pun branza de vaci,oul,zaharul,smantana,coaja de portocale sau esenta,dupa gust si zmeura.
Compozitia de aluat se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Deasupra se pune compozitia de branza cu zmeura si se amesteca partial cu compozitia de aluat cu o spatula.
Am pus in tava, in cuptorul incins la 160°,la mine a durat 1 ora.
Cand este gata se intredeschide cuptorul si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit, se scoate din cuptor.
Pofta buna! O recomand,este extraordinar de buna:)
1
se pudreaza cu zahar pudra sau ciocolata rasa