Prajitura pufoasa cu piersici

de ela in Prajituri, 22 Mai 2013 | 15627 vizualizari

 

nu am stiut ce denumire sa ii dau...este o prajitura asa de pufoasa si de delicioasa cum nu am mai mancat....are un gust nemaipomenit de bun...am rezolvat si cu mascarponele si ouale care stateau sa expire in frigider :)))) inca nu s-a racit cum trebuie ca sa fie taiata usor,dar nu am rezistat sa ii tai marginile :))..pentru mine este prajitura perfecta in momentul de fata

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 10 oua
  • 10linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri praf de budinca de ciocolata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 1 borcan mare compot de piersici taiate
  • 500 gr mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 3 plicuri gelatina alba
  • 2 linguri zahar
  • 150 gr zahar pudra
  • 400 gr iaurt de piersici cu bucati mari de piersici
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu piersici:

Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita. Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornat

Cernem faina, cacaoa, praful de budinca si praful de copt.

Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam treptat si galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam incet .

Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit 20 minute (testam cu scobitoarea blatul).

Scoatem si lasam sa se raceasca,dam hartie de copt jos si punem pe un platou mai mare si taiem blatul in doua.

Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa si lasam 10 minute, apoi adaugam 2 linguri de zahar si 100 ml apa si punem pe foc pana la punctul in care incepe sa fiarba. Oprim si lasam sa se racoreasca putin, amestecand din cand in cand.

Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra (cateva clipe, nu prea mult), apoi adaugam iaurtul ,gelatina si omogenizam bine compozitia.

Mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca si punem peste crema mascarpone, mixand putin. Punem piersicile taiate marunt si amestecam usor.

Insiropam blatul de jos cu zeama de compot si ungem cu crema, apoi punem cealalta jumate de blat si presam usor.

Topim ciocolata cu frisca lichida, lasam putin sa se racoreasca si turnam peste blat, niveland usor. Lasam sa se raceasca si decoram cu frisca si bucati de piersici. Lasam cateva ore la rece inainte de a taia.

TIPS-URI

1

taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa

2

cernem faina ca sa iese blatul aerat si pufos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici