Prajitura pufoasa cu ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 7 Mai 2011 | 5041 vizualizari

 

O reteta preparata cu drag si apreciata de cei care au mincat din bunatatea de prajitura

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • praf de copt
  • ~ 2 pahare faina
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic frisca
  • 350 ml lapte
  • 4 linguri de zahar pudra
  • esenta de rom
  • pentru glazura:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 4 linguri de ulei
  • nuca de cocos verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.

Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia rezultata in ea, apoi dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc potrivit.

Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca si il taime pe jumatate.

Pregatim crema:

Mixam crema de ciocolata cu praful de frisca , laptele si zaharul pana devine o crema densa si pufoasa, apoiadaugam si esenta de rom.

Punem crema intre blaturi.

Pregatim glazura:

Topim ciocolata rupta bucatele, impreuna cu uleiul la baine marine, apoi o turnam peste blatul de de-asupra, peste care presarm nuca de cocos verde.

Dam la frigider cel putin o ora, dupa care o putem taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Valurile Dunarii