Prajitura Petre Roman

de raluka93 in Prajituri, 11 Sep 2015 | 7497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 oua
  • 9 linguri de lapte
  • 9 linguri nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 0,5 l lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pt. caramel
  • 300 g zahar
  • Glazura
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Blat

Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul si laptele, apoi galbenusurile, faina si nuca.La final adaugam praful de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Crema

Galbenusurile cu zaharul, laptele si budinca de vanilie se amesteca si se fierb pana se ingroase ca o smantana. Separat se bat 200 g unt cu 100 g zahar pudra si esenta de vanilie.Cand crema s-a racit se amesteca cu untul batut.

Glazura

Se amesteca bine toate ingredientele pana dispar cocoloasele de cacao, apoi se toarna fierbinte peste prajitura.

Asamblare

Peste primul blat intindem jumatate din crema de vanilie si acoperim cu blatul al doilea, peste care turnam caramel fierbinte facut din 300 g zahar ars. Lasam caramelul sa se raceasca si intindem peste el restul de crema si acoperim cu al treilea blat. Decoram cu glazura de ciocolata (eu am decorat si cu nuca macinata) si lasam prajitura la rece peste noapte timp in care caramelul se va topi si va insiropa blatul central.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de duminica