Are un gust divin! am gasit-o in revista "Practic in bucatarie" nr. 11/2011, pag 38; asta ca sa nu mai fiu banuita "de blat"
se pune hartie de copt in tava si se aseaza cele 2 cani de nuca prajita;
pregatim apoi blatul din 7 albusuri batute spuma, 7 lg de zahar, 7 lg nuca macinata, 3 lg faina si praful de copt.
Turnam compozitia obtinuta peste nuca din tava si o dam la copt pentru 30 min;
cand e copt blatul il rasturnam;
indepartam hartia de copt si peste stratul de nuca intindem crema de ciocolata;
inmuiem biscuiti in cafea si asezam peste crema de ciocolata; iar cele 7 galbenusuri le amestecam cu 7 lg de zahar si 3lg apa si le fierbem pe baie de aburi;
dupa ce s-a racit amestecam cu frisca batuta, omogenizam si o asezam peste stratul de biscuiti,
se orneaza cu cacao sau cu ciocolata razuita.
1
se folosesc biscuiti mai subtiri, cei populari se inmoaie mai greu si "tin" la taiat
2
daca vreti sa topiti ciocolata in loc de crema trebuie sa asezati biscuiti imediat pentru ca se ingheaga si biscuiti nu se mai lipesc