Prajitura "panza de paianjen"

de luminita20_2006 in Prajituri, 20 Sep 2010 | 6536 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 3oua
  • 200 gr smantana
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 faina
  • 2 linguri cacao

crema:

  • 750 gr iaurt
  • 2 plicuri gelatina
  • 200 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "panza de paianjen":

blat: Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga smantana, untul topit , faina si praful de copt

se imparte aluatul in doua si in unul se pune cacaua.

Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili se pun 2 linguri de aluat alb 2 cu cacao si tot asa pana cand se termina ambele compozitii. Cu ajutorul unei scobitori se traseaza linii spre mijloc.

 

Se pune la copt 25-30 min. dupa care se lasa sa se raceasca

 

Crema. Gelatina se pune la hidratat. Iaurtul se bate cu zaharul bine pana cand se dizolva acesta. Se topeste pe baie de abur gelatina dupa care se toarna peste iaurt. Crema de iaurt se imparte in doua in una din ele se pune ciocolata topita. Se toarna compozitia alba peste blat( se pastreaza 1 lingura de crema) care a ramas in tava, apoi cea cu ciocolata. Deasupra cu ajutorul unei pungi si a cremei ramase se deseneaza o spirala, dupa care cu ajutorul unei scobitori se trece de la margine spre interior formand astfel o panza de paianjen. Se da la rece 2 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "panza de paianjen"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata