O prajiturica pe care o aveam salvata demult si astazi i-a venit si ei randul.....este ...bunaaaaaa rau!
Pregatirea umpluturii:
-dovleacul ras se pune la calit cu putin ulei si zaharul dupa gust ( eu am adaugat si 2 plicuri de zahar vanilat),dupa gust se poate adauga scortisoara si nucsoara
-se tine pe foc pana scade zeama ,se lasa la racit
Pregatirea aluatului:
-ouale,zaharul,laptele,uleiul si putina sare se mixeaza bine
-se adauga pe rand faina in care am amestecat praful de copt si se omogenizeaza compozitia
-se toarna in tava cu hartie de copt,1/2 din aluat si se da la cuptor pentru 10-15 min
-se toarna compozitia de dovleac in strat uniform si se acopera cu restul de aluat
-se introduce din nou la cuptor si se tine pana se rumeneste frumos
-rece se pudreaza cu zahar si se portioneaza.