Prajitura Ochelari

de Corinuta in Prajituri, 10 Feb 2010 | 14355 vizualizari

 

O prajitura dulce...acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g nuca macinata
  • 250 g margarina
  • un varf de cutit de sare
  • 25 g drojdie
  • 20 g lapte
  • 100 g smantana
  • un compot de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ochelari:

Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar, dupa care se adauga laptele caldut. Se face un aluat amestecand faina cu margarina, drojdia, sarea, galbenusurile de ou si smantana si se lasa sa dospeasca o jumatate de ora, acoperit.

Intre timp se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, dupa care se adauga nuca macinata.Se scurg visinele din compot si se scot samburii.

Se imparte aluatul in doua parti. Se intind foi dreptunghiulare, iar pe lungime se aseaza cate un rand de visine pe ambele parti. Se ruleaza spre mijloc, lasand o distanta de 3 cm intre parti unde se intinde compozitia cu nuca. Se aseaza ambele rulade intr-o tava unsa cu ulei si tapata cu faina si se coc 30 min. la foc potrivit. Dupa ce s-au racit se pot pudra cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ochelari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema