Prajitura "Ninsa"

de Alexandra Elena in Prajituri, 20 Feb 2013 | 5945 vizualizari

 

O prajitura din caietul cu retete al mamei, la noi dispare repede aceasta prajitura de pe platou...motivul? va las sa descoperiti:)

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 300 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri miere topita
  • 150 ml lapte
  • 1 vf cutit bicarbonat

Glazura:

  • 200 g unt/margarina
  • 250 g zahar praf
  • 25 g cacao
  • 2 linguri lapte
  • esenta de rom, dupa gust

Decor:

  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Ninsa":

Blat: Se freaca  zaharul cu oul si untul, se adauga mierea, faina, stingem bicarbonatul in lapte si il adaugam compozitiei. Amestecam pana cand se omogenizeaza, daca e prea tare se mai poate adauga lapte, daca e prea moale se poate adauga putina faina. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana cand se rumeneste, testam cu scobitoarea.

Glazura: Se topeste untul, la foc mic,  se adauga celelalte ingrediente, amestecam pana cand se obtine un amestec omogen.

Dupa ce se raceste blatul il taiem in cubulete. Cubuletele se dau prin glazura si se tavalesc prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ninsa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]