Prajitura "Nini`s Bird"

de MonaMimi in Prajituri, 18 Dec 2012 | 8328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • 40 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 9 linguri faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • crema:
  • 1 l frisca lichida
  • 380 ml iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 4 plicuri gelatina
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • sirop:
  • 1 cana mica apa
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri ciocolata calda
  • 1 esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Nini`s Bird":

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apa si galbenusurile (pe care le frecam mai intai cu ulei) Amestecam totul cu o spatula nu cu mixerul, faina o amestecam cu praful de copt, cacaoa si zaharul vanilat, apoi adaugam cate o lingura in compozitia de oua. Amestecam usor compozitia, punem si esenta de vanilie. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pentru 35 minute. Dupa coacere lasam blatul la racit, apoi il taiem in doua parti.

Crema:

Batem frisca cu zaharul, adaugam iaurtul si mai batem putin. Gelatina o punem la inmuiat in 200 ml apa si o incalzim foarte putin, dupa care amestecam usor in crema de frisca. Adaugam esenta si coaja de portocala si mai amestecam putin.

Facem un sirop incalzind usor ingredientele de la sirop.

Asezam pe un platou prima  parte a blatului, o insiropam, apoi asezam un strat gros de crema si cel de al doilea blat pe care il insiropam. Imbracam prajitura in restul de crema ramasa si ornam dupa imaginatie. Punem prajitura la frigider si servim a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Nini`s Bird"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si stafide