La realizarea acestei delicioase prajituri a contribuit prietena mea Monica Elizabet, care mi-a trimis laptele condensat.
Apropo, laptele condensat a calatorit mult pana sa ajunga la mine, a venit tocmai din Brazilia. ;)
Blat :
Crema :
Blat:
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat pana devin albe si spumoase.
Albusurile se bat spuma tare.
Peste galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Apoi se adauga albusurile, amestecand cu lingura de jos in sus sa nu se lase.
Se toarna compozitia in tava si se coace 25-30 min. la foc mic.
Crema:
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml lapte. Dupa ce s-a umflat, se dizolva si se amesteca cu laptele condensat si mierea. Frisca se bate foarte bine, apoi se adauga laptele condensat cu gelatina. Se poate pune crema in frigider pentru aproximativ o ora, timp in care se mai amesteca din cand in cand ca sa nu se intareasca de tot. Eu n-am pus crema in frigider pentru ca era suficient de tare.
Se taie blatul in doua, se pune toata crema si deasupra blatul al doilea. Se glazureaza cu ciocolata.
Eu am topit la microunde 200 g ciocolata menaj si am adaugat 3 linguri frisca lichida. (mergea si mai multa)