Cozonac floricele

de Sim0na in Prajituri, 1 Mar 2012 | 2382 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip 650
  • 1 ou
  • 225 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 50 g unt topit ptr aluat
  • 50 g unt topit ptr umplutura si uns tavile
  • 100 g stafide
  • 3 linguri zahar brun
  • scortisoara
  • Ptr. sirop:
  • sucul a 3 mandarine
  • 3 linguri rase zahar pudra
  • Ptr. uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floricele:

Mai intai am pregatit stafidele, punandu-le in apa calda si o sticluta de esenta de rom. Dupa cca 1 ora le-am scos si le-am pus intr-o strecuratoare. Laptele l-am pus la incalzit, fara insa a fierbe, adaugand si cele 3 linguri de zahar pudra, amestecand pana s-a topit zaharul de tot. Am topit 50 g unt.

Faina am cernut-o si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am adaugat laptele racit aproape de tot si oul intreg, si am amestecat bine cu o lingura de lemn. Am pus si un praf de sare, continuand cu untul topit si racit. Am inceput sa framant usor cu mana, incorporand tot untul. Framantatul a durat cca 10 min. Am pus bila de aluat intr-un vas acoperit cu folie alimentara, si am lasat la dospit intr-un loc caldut 1 ora.

Intre timp am pregatit tavile, le-am uns cu unt topit si le-am tapetat cu hartie de copt, unsa si aceasta cu unt.

Cand aluatul si-a triplat volumul l-am pus pe masa infainata si am intins cu sucitorul o foaie patrata de cca 40 cm. Foaia am uns-o cu restul de unt topit, zaharul brun, am presarat stafidele scurse si scortisoara. Am rulat strans foaia, apoi am taiat in 6 bucati egale.

Am asezat rulourile cate 3 in fiecare tava, am acoperit tavile cu folie alimentara si am mai lasat la crescut 1 ora. Cand floricelele au crescut frumos, le-am uns cu amestecul facut din un ou si 2 linguri lapte si le-am dat la cuptorul preincalzit, ptr 30 minute, sau pana se rumenesc frumos.

Cat cozonaceii stau la cuptor, am pregatit siropul: am stors sucul de la 3 mandarine si l-am pus intr-un ibric, adaugand si zaharul pudra. Lasam pe foc pana amestecul s-a ingrosat ca un sirop.

Cand cozonaceii sunt gata, i-am scos din cuptor si i-am uns cu siropul pregatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floricele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti(cu nutella si nuci)